بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/02/31 - 11:13
  • - تعداد بازدید: 112
  • - تعداد بازدیدکننده: 110
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در نشست روسای بنیادهای نخبگان استانی مطرح کرد:

لزوم افزایش نقش بنیادهای نخبگان استانی در مسیر انجام ماموریت‌ها

لزوم افزایش نقش بنیادهای نخبگان استانی در مسیر انجام ماموریت‌ها سید محمدصادق موحد با اشاره به لزوم افزایش نقش بنیادهای نخبگان استانی در مسیر انجام ماموریت‌ها، گفت: در طرح احمدی روشن که یکی از طرح‌های پیشران در حوزه نخبگانی است، باید نقش اجرایی و نظارتی بنیادهای نخبگان استانی افزایش یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سیدمحمدصادق موحد؛ معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در سی‌وچهارمین نشست سراسری رئیسان بنیادهای نخبگان استانی، با اشاره به لزوم شناسایی و هدایت مستعدان‌برتر دانش‌آموزی، گفت: پیشنهاد برنامه‏های این معاونت با نگاه جامع نگر و براساس امکانات واقعی انجام شده است. 

وی افزود: از دیگر اقدامات مهم در بخش دانش‌آموزی طرح ایران‌گشت است که می‌تواند زمینه‌ساز آشنایی بیشتر مستعدان برتر با حوزه‌های مختلف شغلی و رشته‌های تحصیلی مختلف و متنوع شود.

موحد بر لزوم شناسایی مخترعان مستعد برتر هم تاکید کرد و ادامه داد: در بخش اخترعات و ابداعات نیز بنیاد ملی نخبگان تجربه‌هایی در گذشته داشته است که می‌توان و باید با اصلاح برخی از روندهای قبلی و اصلاح رویکردها،  فرایند داوری درخواست ها را تسریع بخشید. با ورود پارکهای علم وفناوری مستقر در استان و با نظارت بنیادهای استانی برنامه های توانمندسازی مخترعین تایید شده بنیاد در همان استان محل سکونت می تواند انجام شود . 

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به لزوم افزایش نقش بنیادهای نخبگان استانی در مسیر انجام ماموریت‌ها، ادامه داد: در طرح احمدی روشن که یکی از طرح‌های پیشران در حوزه نخبگانی است، باید نقش اجرایی و نظارتی بنیادهای نخبگان استانی افزایش یابد. یکی از نکات مهم در دور جدید این است که بنیاد ملی نخبگان به دنبال سیاست توسعه کمی و کیفی هسته‌های نخبگانی مسئله‌محور، هیچ محدودیتی در طرح‌های نوع یک و دو وجود ندارد و تعداد طرح‏های نوع 3 نیز درصدی از تعداد طرح‏های نوع یک و دو است. البته حداقلی برای هر استان برای طرح نوع 3 درنظر گرفته شده است.

 وی با اشاره به طرح شهید وزوایی، از گسترش دایره مستعدان برتر مشمول این طرح خبر داد و اظهار داشت: تلاش بر این است که ضمن گسترش دایره مشمولان این طرح، ارتباط هدفمند و نظام‌مندی بین جامعه مستعدان و مشمولان آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان ایجاد شود. نکته مهم اینکه با توجه به رویکرد بنیاد ملی نخبگان در گسترش دایره نخبگانی، ظرفیت این طرح البته نسبت به سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. شایان ذکر است با توجه به تحولات منطقه‌ای، در موضوع روند شناسایی و هدایت اتباع خارجی نیز اقدامات و طرح‌هایی در حال پایه‌ریزی است.

موحد در بخش دیگری از صحبت‌های خود، با اشاره به طرح شهید بابایی، یادآور شد: بابایی یک طرح مسئله‌محور با ماهیت رقابتی است و تمایز آن با طرح شهید احمدی روشن در این است که محدودیتی در تعداد تیم‌های نخبگانی که روی یک مسئله فعال هستند، وجود ندارد. در واقع در طرح شهید بابایی ممکن است چند تیم روی یک مسئله که از سوی صاحب مسئله احصاء شده است، در فضای رقابتی متمرکز شوند. نکته مهم در این طرح، حمایت صاحب مسئله از تیم‌های منتخب رویداد است. در حین برگزاری رویدادهای رقابتی شهید بابایی، کارگروه‌های توانمندسازی مختلفی نیز از سوی کارگزاران برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: ایجاد نشاط علمی و پژوهشی و آشنا ساختن جامعه مستعدان با مشکلات و چالش‌های کشور در بخش‌های مختلف از مهمترین اهداف طرح شهید بابایی است. اختتامیه رویداد شهید بابایی در واقع افتتاحیه ای است برای ورود تیم‏های برگزیده به فضای جدیدی که می‌تواند با استفاده از حمایت‌های موجود توسط صاحبان مسئله و حامیان  بکارگرفته شوند و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از دستاوردهای خود برای جذب و اثر گذاری و یا راه اندازی کسب‌وکار بهره مند شوند.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد: در این طرح برخلاف طرح توسعه هسته‏های دانشجویی مسئله‏محور (طرح شهید احمدی روشن) که باید در بازه زمانی یک سال تحصیلی انجام شود، محدودیت یک ساله وجود ندارد و تیم‌ها ممکن است در یک بازه چند ماهه به نتیجه مطلوب برسند و توانایی خود را در زیست‌بوم شناسایی و جذب نخبگان اثبات کنند. در این روند، بنیاد ملی نخبگان نقش سیاستگذاری، نظارتی و حمایتی دارد و تلاش میکند که دانشجویان را ترغیب کند که در این رویدادهای شرکت کنند.  

موحد یادآور شد: تاکنون12 رویداد رقابتی ذیل رویدادهای رقابتی مسئله‌محور شهید بابایی با حضور نزدیک به ۱۰هزار نفر برگزار شد. برگزیدگان این رویدادهای می‌توانند از امتیاز فعالیت نخبگانی در سبد امتیازی خود در آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان نیز بهره‌مند شوند. علاوه بر آن، برگزیدگان طرح شهید وزوایی بنیاد در صورت حضور در این رویدادها از کمک‏هزینۀ شرکت در مسابقه بهره‏مند می شوند و از تسهیلات توانمندسازی نیز می توانند استفاده نمایند.

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: کارگزارانی ملی تاکنون شناسایی شده‏اند و درخواست میشود که بنیادهای نخبگان استانی نیز به شناسایی کارگزاران منطقه‌ای همت گمارند تا با کمک این ظرفیت بنیادهای نخبگان استانی بتوانند بر اساس نیازهای موجود در استان‌ها و در تعامل با آنها رویدادهای مختلفی را برگزار کنند.

وی در پایان با بیان اینکه طرح شهید رضوی نیز که ویژه دانش‌آموختگان برتر است، با هدف زمینه‌سازی برای اشتغال نخبگانی در حوزه کسب‌وکار طراحی و اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: برای ورود به این طرح درگاه‌های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها طرح شهید احمدی روشن است. در واقع، تیم‌هایی که در طرح شهید احمدی روشن بتوانند موفق عمل کنند مطابق با شیوه‏نامه، به طور مستقیم از تسهیلات طرح شهید رضوی مانند تخصیص فضای کسب و کار و تسهیلات بلاعوض پلکانی بهره‌مند خواهند شد. 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 158154
کلمات کلیدی
مدیر سیستان و بلوچستان
خبرنگار

مدیر سیستان و بلوچستان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید