بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1403/09/14 - 13:51
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اهدای جایزه «دیپلماسی نخبگانی» در نخستین دوره «جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد»/ تاکید بر جریان‌سازی حکمرانی فناورانه

در نخستین دوره «جایزه فناوری حکمرانی روستاآزاد» که روز گذشته برگزیدگان خود را شناخت، حسین افشین رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن اهدای جایزه «دیپلماسی نخبگانی» طی سخنانی جریان‌سازی حکمرانی فناورانه را ضروری برشمرد و گفت: هدف و رسالت جایزه روستاآزاد باید این باشد که جریانی خوب، مستمر و رو به تعالی در عرصه حکمرانی فناورانه ایجاد کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ طی مراسمی که 12 آذرماه با حضور محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، حجت الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، روح الله دهقانی، معاون سابق علمی رییس جمهور و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، برگزیدگان نخستین دوره «جایزه فناوری حکمرانی روستاآزاد» معرفی و تقدیر شدند

در این مراسم افشین رئیس بنیاد ملی نخبگان، طی سخنانی گفت: انتظاری که زنده‌یاد دکتر روستا آزاد از این جایزه و دست‌اندرکارانش دارد، جریان‌سازی حکمرانی فناورانه است و هدف و رسالت این جایزه باید این باشد که یک جریان خوب، مستمر و رو به تعالی در عرصه حکمرانی فناورانه ایجاد کند.

وی مهم‌ترین و بازرترین ویژگی زنده یاد روستاآزاد را توجه جدی به توسعه و‌ عمق بخشی فناوری به ویژه پیوند با عرصه حکمرانی دانست و گفت: امروز اگر بخواهیم به گذشته نگاهی داشته باشیم و مهم‌ترین ویژگی‌های دوره فعالیت ایشان در دانشگاه صنعتی شریف، چه در قامت پژوهش و چه دوران ریاست ایشان را بیان کنیم، باید گفت زنده یاد روستاآزاد توسعه‌گر و عمق دهنده فناوری در دانشگاه صنعتی شریف بودند.

معاون علمی رییس جمهور ادامه داد: ترویج فرهنگ فناوری، توسعه فناوری و عمق بخشیدن به این حوزه در دانشگاه صنعتی شریف، مرهون تلاش های دکتر روستا آزاد است.

وی با بیان این که حرکت مستمر و تلاشی خستگی ناپذیر از دیگر ویژگی‌های این استاد فقید دانشگاه صنعتی شریف بود افزود: در زمان تصدی‌گری فعالیت دکتر روستاآزاد در معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، برای بازدید پروژه‌ای فناورانه در کاشان و پس از آن برای دیدار با خانواد شهید واقفی در نطنز و در ادامه، جشن نوورودان دانشگاه صنعتی شریف، همراه ایشان بودم و آن‌چه که به وضوح در ایشان مشاهده می‌کردم، خستگی‌ناپذیری و تلاش بی‌وقفه بود. ایشان فردی گوشه‌نشین نبود و دویدن برای رسیدن و موفقیت خصیصه بارز زنده یاد روستا آزاد بود. همان ویژگی مهمی که در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور، نوآور و خلاق مد نظر داریم و حامی شرکت‌هایی هستیم که در حال دویدن و حرکت به سوی جلو هستند.


افشین با تقدیر از برگزارکنندگان جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد خاطرنشان کرد: به زنده یاد روستاآزاد تبریک می گویم که شاگردانی قدردان تربیت کردند که تلاش و پیگیری می‌کنند جریان‌سازی استادشان پایدار بماند.

وی با بیان این‌که تجلی حکمرانی خوب در حکمرانی فناوری است و زنده یاد روستاآزاد حکمرانی خوب را در تسلط فناوری بر عرصه حکمرانی می‌دانست، ادامه داد: هنگامی‌که از حکمرانی سخن می‌گوییم و بر حکمرانی خوب تأکید داریم، در حقیقت مقصود ما حکمرانی ای است که فناوری در آن نقش آفرینی کند. زنده یاد دکتر روستا آزاد هم پیشرفت و حکمرانی خوب را در نقش آفرینی فناوری در عرصه حکمرانی می‌دانست و بنابراین، جایزه‌ای که به نام دکتر روستاآزاد و به پاس تلاش ایشان بنیان نهاده شده است، می‌بایست مروج و فرهنگ‌ساز اقدامات ارزشمند و اثرگذار در عرصه حکمرانی مبتنی بر فناوری باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: حکمرانی خوب از منظر بانک مرکزی به معنای دولت کارآمد، پاسخگو، شفاف و فسادگریز، توانمندی در حکمران کردن قانون و تعریف طرح‌ها با مشارکت مردمی است که هیچ‌کدام از این ویژگی‌ها بدون حضور فناوری محقق نمی‎‌ شود و بر همین اساس، حکمرانی خوب همان حکمرانی فناورانه است.

معاون علمی رییس جمهور با بیان این‌که جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، در حقیقت جایزه‌ای به حکمرانی فناورانه است، گفت: کسانی که در این ویژگی‌ها نقشی داشته باشند و بتوانند قانون‌مداری در حکمرانی را محقق کنند، مشارکت مردم در حکمرانی را افزایش دهند یا نقش فناوری را در این عرصه ارتقا ببخشند، برندگان این جایزه هستند و انتظاری که زنده یاد دکتر روستا آزاد از این جایزه و دست‌اندرکارانش دارد، جریان‌سازی حکمرانی فناورانه است، بنابراین هدف و رسالت این جایزه باید این باشد که یک جریان خوب، مستمر و رو به تعالی در عرصه حکمرانی فناورانه ایجاد کند.



قدردانی از برترین فعالیت‌ها در حوزه حکمرانی فناورانه

این جایزه که با هدف قدردانی از برترین فعالیت‌ها در حوزه حکمرانی فناورانه به افراد، نهادها و شرکت‌های جریان‌ساز راه اندازی شده در چهار محور «فناوری حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی»، «نوآوری سیاستی» و «فرهنگ حکمرانی» به برگزیدگان اعطا شد.

بر اساس رای هیأت داوران، شش نفر در چهار حوزه مختلف جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد معرفی و تقدیر شدند که در بخش «فناوری حکمرانی»، جایزه به طور مشترک به سامانه «شاپرک» به دلیل ارتقا حکمرانی پولی و بانکی کشور و شرکت «زیستاب» به واسطه سامانه بازار آب ایران و حکمرانی آب کشور تعلق گرفت.

در بخش «فرهنگ حکمرانی»، سریال «آقای قاضی» و بازی «آمیرزا» به عنوان برگزیدگان این بخش انتخاب و تقدیر شدند.

در بخش «نوآوری سیاستی»، محمد صاحبکار به عنوان برگزیده معرفی و در بخش «دیپلماسی نخبگانی»، سید محمد مرندی به عنوان برگزیده انتخاب شد.

نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد رویدادی در راستای بزرگداشت زنده‌یاد دکتر رضا روستاآزاد، رییس فقید دانشگاه صنعتی شریف و هم‌بنیان‌گذار اندیشکده حکمرانی شریف و یادمان تلاش‌ها و ترویج رویکردهای این استاد دانشگاه در تحقق حکمرانی فناورانه با شناسایی و تقدیر آثار و اقدامات موثر در حوزه حکمرانی فناورانه است.

این رویداد ضمن بررسی فعالیت‌های دانشی و فناورانه اثرگذار در بهبود و ارتقای سطح کیفی سیاست‌گذاری و حکمرانی کشور از گام‌های مؤثر در ترویج، تسهیل، جهت‌دهی و تشویق فعالیت‌های دانشگاهیان، پژوهشگران، مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، موسسات فرهنگی و رسانه‌ای، مراکز سیاست‌پژوهی و اندیشکده‌های کشور تقدیر می‌کند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 174649
کلمات کلیدی
مدیر سیستان و بلوچستان
خبرنگار

مدیر سیستان و بلوچستان